Omgeving

Natuurbeleving Maas en Waal

Ons prachtige gebied heeft een bijzonder rijke natuur binnen het cultuurlandschap. U kunt dit uiteraard zelf ontdekken, maar als u met de gids Chris van Rossum het gebied ingaat geniet u des te meer. Ook kinderen vinden het prachtig.

Voor meer info: .www.natuurbelevingmaasenwaal.nl

Echt genieten in de omgeving van de gers of yurts bij de Gouden Ham

Een typisch Mongoolsche film is “the weeping camel” om de echte Mongoolsche sfeer te proeven, kunt u kamelen met kameeldrijvers laten komen van het unieke bedrijf: :Berts Animal Farm (http://www.animalverhuur.nl/ ). U kunt uzelf dan rond laten rijden bij de gers (yurts op zijn russisch).

undefined

undefined

Op de Maaslanden is het mooie strand gelegen met ligweiden, diverse speelattributen en uitstekende sanitaire en andere voorzieningen. Dit gedeelte is uit veiligheidsoverwegingen afgesloten voor recreatievaart. Er zijn verder in de omgeving verschillende wandel- en struinroutes te vinden.

undefined

De sportievelingen kunnen bij waterskischool de Uitvliet (http://www.uitvliet.nl/) genieten van de snelheid achter een boot op de Maas. Men kan o.a. naast waterskiën ook op de banaan en vast oefenen voor het Nederlands kampioenschap “bananen” of b.v. wade boarden.

Ook voor de sportvisser is dit een uniek gebied met de mogelijkheid om in de Maas, of in de Gouden Ham te vissen. Verder is nachtvissen bij de Gers uiteraard mogelijk. Ook kunt u op forellen vissen bij ’t Mun (http://www.mun.nl/).

undefined

undefined

Op fietsafstand kunt u een kijkje nemen in de beroemde Tuinen van Appeltern. U kunt een dagje met uw kinderen doorbrengen in de binnenspeeltuin te Wamel of een cursus volgen bij waterskischool de Uitvliet.

Voor de echte natuurbeleving is het mogelijk om onder begeleiding van ing. C. Pruiksma, een zeer ervaren en enthousiaste natuurgids, te struinen door de Moringerwaard of op de Ewijkse plaat aan de Waal.

Een heel aparte ervaring is een Djembé workshop op onze locatie onder leiding van de zeer enthousiaste Bas Lemmers van African Lembo (http://www.africanlembo.nl/).

undefined
Verschillende mogelijkheden om mee te varen met plezierboten of zelf “Canadezen” of kayaks te huren (zie ook:http://www.riverside-outdoor.nl/). Ook musea, uitgaanscentra, gezellige restaurantjes, pannenkoekenhuizen, tennisbanen, winkels enz. enz., zijn binnen een straal van 7 kilometer aanwezig. Er staat op de dijk bij Maasbommel een molen die gerestaureerd is. De molen is omgebouwd van een grondzeiler in een stellingmolen en is nu maalvaardig.

undefined
Het gebied “De Gouden Ham” en omgeving presenteert u een magnifieke mix van water- en landrecreatie.
Veilig, veelzijdig en verrassend gelegen in het Land van Maas en Waal (zie ook.

undefined
Prachtige fietsroutes door het gebied met dijken en polders en voor de mensen die niet van fietsen houden is het mogelijk om de oude vertrouwde solexen te huren en op uw dooie gemak door de prachtige omgeving van het rivierengebied te toeren aan de Brabantse en Gelderse zijde van de Maas (zie ook: www.BoerenSolex.nl en http://www.solexmuseum.nl).

Nostalgisch de Maas over

Nostalgisch de Maas over

De Betuwe heeft de naam, maar er staat toch meer fruit in het Land van Maas en Waal. het Nationaal Fruitpark staat echter weer net over de Willem Alexanderbrug in Ochten in de Betuwe. Dit gratis te bezoeken park is meer dan de moeite waard.

undefined
Aan de overkant van de Maas ligt het oude vestingstadje Megen, ook wel Assisi aan de Maas genoemd, dat een bezoek meer dan waard is (www.toerismemegen.nl). Binnen een (fiets)afstand van 10 kilometer bevindt zich de stad Oss met het prachtige subtropisch zwembad, een gezellig winkelcentrum en dinsdags de wekelijkse markt.
Ook Tiel, Nijmegen, ’s Hertogenbosch en Arnhem zijn op redelijk korte afstand gelegen.
undefined