De inwendige mens

Het buitenleven

Het leven in de Gers aan het water is natuurlijk gedeeltelijk een “buiten leven” en dit maakt de mensen hongerig. Om de honger te stillen hebben wij een aantal mogelijkheden: wij kunnen ontbijten en lunches verzorgen en complete maaltijden. Verder kunt u broodjes bestellen voor uw ontbijt, waarbij de harde broodjes dan vers gebakken worden.

Lam op "Argentijnse" wijze

Lam op “Argentijnse” wijze

Ketelkoken en creatief kokerellen

Koken is in. Steeds meer mensen vinden het leuk om gezamenlijk te kokerellen. Waar kun je nog een lam of speenvarken voor de groep klaarmaken? We hebben hiervoor desgewenst een spit van ongeveer 100 cm.   Uiteraard is het mogelijk om ook een bogrács, een Hongaarse kookketel of heksenketel, met driepoot te huren (€ 9,-) voor ketelkoken. Zo kun je meerdere technieken bij de vuurplaats combineren. Recepten zijn bij ons verkrijgbaar. Het is gewenst om te reserveren om teleurstelling te voorkomen.

Ketelkoken

Ketelkoken

Ham aan spit

Als je met de groep lekker bezig bent, is het natuurlijk leuk om zelf de ham aan het spit te “glaceren” met een papje, zodat er een lekker kostje op komt. De ham wordt aan spit reeds gegaard en eventueel al warm geleverd. u krijgt er verder 2 sausjes, stokbrood, rijst en salade bij. De kosten voor deze beleving bedragen € 17,50 p.p.

De goulash

Kant en klaar hebben wij voor in de bogrács goulash. Voor € 11,50 p.p. is het mogelijk om goulash te eten. De goulash zijn ambachtelijk bereid. Bij de goulash kan men rijst of stokbrood krijgen, aardappelsalade en nog een frisse salade. De goulash worden koud in de ketel geleverd en men dient ze zelf op een houtvuur te verwarmen. Na het eten heeft men nog een gezellig kampvuurtje. Bij slecht weer kan men de ketel op het gascomfoort verwarmen.

Met z'n tweeën aan de goelasj

Met z’n tweeën aan de goelasj

De gerstoofpot

De Mongolen eten vooral veel vlees e.d omdat ze nomaden zijn. Een van de methoden is dat ze de komplete maaltijd in een pot klaarmaken, het z.g. Eintopfessen (uit de Römertopf) zoals de Duitsers zeggen. Het voordeel van deze methode is dat er bijna geen braadvet gebruikt wordt en de natuurlijke smaak van de ingrediënten volledig tot zijn recht komt. We hebben voor dit doel speciaal voor ons vervaardigde keramische potten in de vorm van een ger. Een pot is voor maximaal 6 personen en het minimaal aantal deelnemers is 4. Men kan naar keuze met rund-, varkens- of kippenvlees bestellen. Ook vegetarisch is mogelijk. de groente en rest van de vulling wordt o.a. bepaald door het seizoen. De pot wordt warm geleverd, zodat ons dan alleen een “smakelijk eten” rest. De kosten bedragen € 12,00 p.p.

Stoofpotten met dragers

Stoofpotten met dragers

Wat de pot schaft

Het is telkens voor maximaal 3 personen mogelijk om “mee te eten”. U krijgt dan hetzelfde dat wij eten (soep hoofdgerecht en toet) gebracht bij de Ger. Dit is m.n. handig voor mensen die de romantische Ger hebben gehuurd. De kosten bedragen € 11,- per persoon.

Koken op kookstammen

Het koken op kookstammen kun je combineren met barbecueën of koken met de bogrács. Het kost € 14,- per kookstam met wok e.d.

Koken op een kookstam geeft een echt natuurgevoel

Koken op een kookstam geeft een echt natuurgevoel

De barbecue

Wij bieden in samenwerking met de ambachtelijke slager 2 soorten barbecues. Onze barbecues werken op gas en men kan barbecueën “op het rooster”,  “op de plaat” of op beide. Hier volgen de mogelijkheden:

Barbecue Luxe barbecue
4 stuks vlees 5 stuks vlees
Seizoen salade Seizoen salade
Huzarensalade Huzarensalade
Aardappelsalade Aardappelsalade
Stokbrood Stokbrood
Kruidenboter Kruidenboter
Satésaus Satésaus
3 sauzen naar keuze 4 sauzen naar keuze
€ 15,- per persoon (*) € 17,- per persoon (*)
Vleeskeuze
Saté Spare ribs
Hamburger Varkenslapje
Hawaiistick Speklapje
Schaslik Kipfilet
Barbecue worstje
Gas € 10,-

Het ontbijt

U kunt ons ook uw ontbijt laten verzorgen.

Afhankelijk van de samenstelling kost dat € 6,50 – € 9,50 p.p.

Verder kunt u zachte broodjes ( € 0,50 per stuk) en/of warme harde broodjes (€ 0,65 per stuk) bestellen.

Graag uiterlijk 1 week voor de eerste overnachting bestellen

(*)Wijzigingen voorbehouden

Eten bij de buren

Door onze unieke ligging op de grens van Gelderland en Brabant is het mogelijk om op loopafstand Gelderse dan wel Brabantse gastvrijheid te ervaren en te genieten. Er zijn in de omgeving prima restaurants voor elke beurs.

Megen

Megen, ook wel Assisi aan de Maas genoemd, is als oud strategisch middeleeuws vestingstadje op de toenmalige grens tussen het katholieke en protestantse gebied een bezoek meer dan waard. U kunt  de stadswandeling zelf doen of u door een van de gidsen laten rondvoeren, waarbij elke gids zijn “eigen verhaal” heeft. De tocht voert u in ieder geval naar de Gevangentoren, het enige overgebleven onderdeel van de stadsomwalling uit eind veertiende eeuw.

Op de Poort

Aan de voet van de Gevangentoren vind u restaurant Op de Poort. Het is er goed toeven op het terras of in het restaurant waarbij de sfeer binnen een knipoog is naar de middeleeuwen in het algemeen en de Gevangentoren in het bijzonder. De familie Muller-Schoenmakers en hun medewerkers staan garant voor prima kwaliteit en sfeer, zoals u het graag wilt. Ook kinderen zijn van harte welkom. www.restaurantopdepoort.nl.