Logeren in onze Mongoolse Gers

De Mongoolse Ger (in het Russisch ‘Yurt’), wordt al duizenden jaren gebruikt door de nomadische steppenvolkeren. De Ger is niet zomaar een tent met inrichting. Vanuit de Mongools-Boeddhistisch filosofie hebben het meubilair, en de posities ervan, een diepere achtergrond en speelt ook de specifieke rol van de man en de vrouw een rol in de inrichting.

undefined

Op veel bezoekers maakt de Mongoolse Ger (Yurt) een overweldigende indruk.

undefined

Maar of u nu spiritueel geïnspireerd wilt worden of gewoon lekker ontspannen wilt genieten, het is natuurlijk allemaal mogelijk in onze unieke Gers.

Verblijven bij de Gers

Elke 6-muurs Ger is geschikt om met vrienden of een gezin een (korte) vakantie te genieten of b.v. een weekend. Het is m.n. voor gezinnen met kinderen leuk om een Ger kamp in te richten net een eigen strandje aan het water met b.v. 2 of drie Gers en dan te genieten van de omgeving en een potje te koken op het kampvuur. Ook de hond is welkom.

undefined

Inrichting en grootte van de Gers

De 6-muurs Gers

Onze 7 authentieke Mongoolse Gers zijn 6-muurs en zijn standaard ingericht met Mongools meubilair voor 6 personen.De tenten hebben een vloeroppervlak van ongeveer 38 m2.

Ger2-2

De inrichting bestaat onder andere uit:

  • een keukenblokje met gaskomfoor, koelkast en inventaris;
  • 1 lits-jumeaux;
  • 2 stapelbedden, tevens zitbanken;
  • tafel met krukken;
  • gaskachel;
  • kastjes en dergelijken en
    een tuinset.

De romantische Ger

Onze romantische Ger is ook een 6-muurs Ger, maar dan ingericht met Mongools meubilair voor 2 personen.

undefined

Het geheel straalt een romantische sfeer uit.

undefined

Foto’s: Tonny van Tongeren

 

De 8-muurs Ger

Verder hebben we een 8-muurs Ger met een vloeroppervlak van ongeveer 58 m2. Deze tent is geschikt voor groepen of als gezamenlijke ruimte bij groepsarrangementen en voor b.v. cursussen, verjaardagen, jubilea, (kinder)feestjes etc. Deze Ger heeft normaal een inrichting die bestaat uit een keukengedeelte  en tafels en stoelen voor 30 personen. De inrichting wordt echter naar behoefte afgestemd. Bij meerdaagse cursussen of trainingen, een leuk alternatief voor “het hutje op de hei”, kan er overnacht worden in de 6-muurs Gers. Wij kunnen dan, voor o.a. teambuilding-, management- of motivatiecursussen de lichamelijke ontspanning samen met u organiseren. Voor eventuele invulling en begeleiding van de cursussen onderhouden wij contacten met deskundige trainers en cursusleiders.

undefined

Maat kamperen

Kamperen met eigen kampeermiddelen

Wilt u met uw eigen tent, caravan of camper nu eens niet de georganiseerde (familie)camping met bijbehorend “vermaak”, dan kunt u op beperkte schaal bij ons terecht. U kunt genieten van de Gouden Ham in al haar facetten. De rust en ruimte aan het water met bv. de kano bij de hand zijn zeer het genieten waard, terwijl het vertier van strand Maaslanden met alle mogelijkheden op loopafstand is. Zie voor de tarieven onder het kopje prijzen.

Kamperen op maat

Voor groepen is het mogelijk om bv. samen een heel specifiek weekend te organiseren op een eigen plek, zeg maar een eigen kampement.

undefined

U wilt bv. voor uw familie, jaarclub, bedrijf, vrienden, toneelvereniging, sportclub, kookclub, éénouderclub etc. een paar gezellige dagen organiseren met (gedeeltelijk) eigen kampeermiddelen, dan kunnen wij zorgen voor een vuurplaats, stroom gezamenlijke ruimte of bv. extra kampeermiddelen op een unieke plek, omgeven door water. Naast het verblijf kunnen we het dan optuigen met allerlei activiteiten, zoals vaartuigen, excursies, hot tubs e.d. Ook de inwendige mens kunnen we verzorgen van ontbijt tot natje en droogje of u doet het zelf met bv. kookketels of Mongoolse kachels met wok. Het zal duidelijk zijn dat maat kamperen elkaar de maat nemen is en dan de prijs pas bepaald kan worden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Ook is onze locatie uitermate geschikt voor onderwijsinstellingen, instituten en bedrijven om bv. afscheid groep 8, schoolkamp, kennismakingsdagen, introducties of teamversterking op maat te organiseren.

Eten & drinken

Er kunnen bv. broodjes besteld worden. Ook is het mogelijk om complete barbecues en buffetten inclusief apparatuur e.d. te regelen.  Voor groepen kunnen wij de volledige catering verzorgen. Tijdens cursussen kunnen wij de lunches verzorgen. Voor de laatste informatie over de mogelijkheden, kijk onder het kopje: de inwendige mens.

Sanitair

Onze sanitaire voorziening bestaat uit een unit met o.a. een separate douche- en wasgelegenheid voor mannen en vrouwen, elk bestaande uit 2 douches, 2 toiletten en 3 wastafels.